Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

МВФ повиши прогнозите си за БВП на Украйна и отпусна 900 милиона евро на Киев

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога посети централата на Международния валутен фонд за среща там с ръководителката на Фонда Кристалина Георгиева, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12195
След срещата Зеленски съобщи, че е признателен на МВФ за поддръжката за Украйна, съобщи Ройтерс. Той добави, че Киев работи по използване на предложените от Фонда промени.

" Благодаря ви за вашата поддръжка за Украйна и за това, че приветствате триумфите на нашия народ. Във време на война ние вкарваме промените, които укрепват нашите институции и работим с сътрудниците, с цел да предоставим повече стопански благоприятни условия за нашия народ ", съобщи Зеленски в " Телеграм " след срещата с Георгиева.

Междувременно финансовата институция разгласи изплащането на Украйна на 900 милиона $ в границите на проекта за подкрепяне на страната, разгласен през март.

МВФ увеличи също по този начин прогнозите си за Брутният вътрешен продукт на Украйна за актуалната година от 1 % до 4,5 %, а за следващата година - до 3-4 %. Това заяви ръководителят на задачата на МВФ за Украйна Гавин Грей, съобщи Ройтерс. Той сподели, че до края на годината Брутният вътрешен продукт на Украйна може даже да надвиши 4,5 %.

Представителят на Фонда добави, че Украйна продължава да е изправена пред опасности, свързани с обезпечаването на външно финансиране, само че тези опасности не са по-високи, в сравнение с през интервала, през който задачата на МВФ е направила първи обзор на програмата на Фонда за подкрепяне посредством заеми на Украйна на стойност 15,6 милиарда $.

Грей добави, че Украйна би трябвало да продължи амбициозната си стратегия за преструктуриране на външния си търговски дълг през първата половина на 2024 година Той похвали впечатляващата резистентност на украинската стопанска система макар съветската инвазия, добавя Българска телеграфна агенция.

Мисията на МВФ пък ще направи трети обзор на програмата за разпределяне на заеми за Украйна напролет на 2024 година, като ще обърне внимание и на нужните ограничения за стимулиране на приходите, добави Грей.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР